Hol kommune har som mål å tilrettelegge for en god kommunal fiskeforvaltning og gi god informasjon til grunneiere, fiskerettshavere og andre interesserte.
Kommunen har en del oppgaver etter lakse- og innlandsfiskeloven, samt ansvarsoppgaver innenfor miløhensynene i blandt annet arealplaner og vannkraftkonsesjoner.
Kommunen har etter lakse- og innlandsfiskloven ansvaret for:
*tiltak i akutte krisesituasjoner, jamfør lakse- og innlandsfiskloven § 12 *fisketrapper, fiskerenner og liknende, jamfør lakse- og innlandsfiskloven § 15
•pålegg om salg av fiskekort, jamfør lakse- og innlandsfiskloven § 27
•pålegg om fiskekulturtiltak, jamfør lakse- og innlandsfiskloven § 28
•fastsetting av grenser, jamfør lakse- og innlandsfiskloven § 31
•merking av grenser, jamfør lakse- og innlandsfiskloven §§ 15, 31 og 40
•fiske i friløpet, tilstopping, jamfør lakse- og innlandsfiskloven § 36
•utkasting og inndragning, jamfør lakse- og innlandsfiskloven § 47
Fiskeboka- fiskekort
Som et ledd i kommunens arbeid med å tilgjengeliggjøre fiske for allmenheten forsøker kommunen å være oppdatert på kortsalg og fisketilbud rundt om i kommunen.
Hol kommune har utarbeidet en fiskebok med oversikt over områder i kommunene der det selges fiskekort og hvor man får kjøpt disse kortene. Fiskeboka er fra 2013, slik at kortsalg i noen vann er endret. En pdf versjon finner du her:
Sportsfiske i Hol kommune (2013)
De endringene kommunen har blitt opplyst om etter at fiskeboka sist ble revidert er følgende:
Endringer i fiskeområde 17 Geiteryggvatnet, Bakkahellervatnet og Omnsvatnet.
I Geiteryggvatnet er det fritt fiske for gjester på Geiterygghytta. I Bakkahellervatnet og Omnsvatnet er det privat fiske, og det selges ikke fiskekort.
Tilskudd
Kommunen forvalter noen fond og tilskuddordninger som blandet annet kan brukes til ulike skjøtsels- og forvaltningstiltak for fisk og i vassdrag. Se egen side om tilskuddordninger på miljøsiden.