Kontakt oss Ledige stillinger Min side

Friluftsliv

Hol kommune har et bredt tilbud for friluftsliv både sommer som vinter.

Skiløyper i Hol

Hol kommune er stolt av å kunne tily 500 kilometer med langrennsløyper. Store deler av løypene holder en høy standard gjennom hele vinteren.

Oversikt over preparerte løyper i Hol

Ustedalsfjorden Rundt

Ustedalsfjorden Rundt - Årets friluftsområde i Buskerud 2001.

Ustedalsfjorden Rundt  består av en kombinert turveg og skiløype på ca. 12 kilometer. Langs med turvegen er det satt opp bord og benker slik at den som ønsker å sitte ned og nyte den vakre naturen kan gjøre det. Tre steder er det murt opp grillplasser. Undervegs passerer du 25 informasjonstavler om lokal natur og kultur.

Turvegen går gjennom Fekjo kulturminnepark der du finner både gravhauger fra vikingetida og lydskulpturer.

Ved Slåttahølen er det på et av vassdragets beste fiskeplasser opparbeidet en fiskebrygge for funksjonshemmede. Her er det også en gapahuk slik at man kan søke ly om været blir dårlig.

Start: Geilo sentrum eller Geilohallen Mål: Tilbake til utgangspunktet (Fv 40 ved Solli) Lengde: 10 kilometer (12 kilometer fra Geilohallen) Bilfri: Ja

Badeplasser

Både Geilo og Hol har egne badestrender.

Geilo har sin Geilo badestrand. Den ligger ved Ustedalsfjorden. Selv om Geilo ligger høyt til fjells, er badeplassen god å ha på varme sommerdager. Geilo badestrand ligger langs Ustedalsfjorden Rundt, som er en flott løype både for gåtur, sykling og ski på vinteren.

Hol har sin badeplass ved Holsfjorden. Badeplassen er meget barnevennlig og har god temperatur på sommeren. Det er gapahuk og fin grillplass på stedet. Badeplassen i Hol finner du ved å ta av fra Fylkesvei 50 ved Seimsbrua, og ta videre inn til høyre mot Steensheim.

Sykling

Hol kommune har mange sykkelruter, som Rallarvegen, Numedalsruta og ruta gjennom Hallingdal til Nesbyen.

Du kan ta Geiloheisen opp til Geilohøgda og herfra kan hele familien sykle på fjellveier innover mot Budalen og Hallingskarvet.

Rallarvegen