Hol kommune

Nasjonalparkkommunen

Min side  Kontrast   English    Kart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Geilo barnehage

Veslerunden 7, 3580 Geilo Telefon: 32 09 66 90

Kontaktperson: Katrine Torkelsen 
Tittel: Barnehagestyrer
Telefon: 908 35 296Generell informasjon

I en liten bygd, rett ved Hallingskarvet, står det et nytt og spennende barnehagebygg som hver dag fylles med sang, kreativitet og latter. Et hus hvor barna bader i språk, rimer som poeter og hvor de får medvirke i sin hverdag.

Utenfor dette huset glitrer snøen på vinteren, skiløypen frister et steinkast unna og kakaoen smaker best når den er laget på bål. På våren, sommeren og høsten bruker barnehagen nærområdet aktivt, mange flotte stier smyger seg innover i skogen og vanndammene er perfekte å hoppe i.

Det nye barnehagebygget ligger i en tradisjonell norsk bygd. Men afrikanske trommer, mat fra andre kulturer, astronauter, troll og hekser er en naturlig del av det som skjer inne og utenfor huset.

Barnehagen består av 5 avdelinger. På avdelingene møte barna voksne som ser de som individ og som en del av gruppe. De møter voksne som har kompetanse på trygghetsirkelen, voksne som vet hva barnet trenger for å utvikle seg videre, voksne som er gode omsorgspersoner for barna.

I Geilo barnehage vil barna oppleve progresjon fra det året de starter og helt til de er klare for banke på skoledøren. De første årene handler om omsorg og trygghet, etter hvert vil de utforske verden videre. Barnehagen tilpasser aktivitetene ut i fra deres alder og modenhet for å sikre progresjon. For Geilo barnehage er det viktig å gi barna en magisk barndom. Barna har bare en barndom, og som voksne har vi et ansvar for å gjøre barndommen så god som mulig.

Geilo barnehage er en hage som til enhver tid står i full blomst, bare det er magisk i seg selv.

Avdelingene i barnehagen

Furuskogen

Aldersgruppe 3-4 år
Kontaktperson: Charlotte Christin Lauritsen
Telefon 40 91 29 88

Moltemyra

Aldersgruppe 3-4 år
Pedagogisk leder: Alv Ragnar Stuestøl
Telefon 40 91 81 94

Tyttebærtua

Aldersgruppe 1-2 år
Pedagogisk leder: Else Tragethon
Telefon 40 91 29 87

Blåbærlie

Aldersgruppe 2-3 år
Pedagogisk leder: Anne Guri Videsjorden
Telefon 40 91 81 93 

Bjørnehiet

Aldersgruppe 5-6 år
Pedagogisk leder: Patrick Mikkelsen Telefon 48 19 43 25 

Åpningstider

Barnehagen er normalt åpen fra kl. 07.00 til kl. 17.00 mandag til fredag. Maksimal oppholdstid pr. dag er 8,5 timer. Viser for øvrig til Hol kommune sine vedtekter for kommunale barnehager samt Barnehageruten som du finner her.

Planer

Årsplan 2021-2022

 

Foreldremedvirkning

Leder i SU er Katarina Helene Rode
Politisk representant: Liselott Remmegård Larsgard liselott.remmegard.larsgard@hdpolitiker.no

 

Foreldrerådet

Foreldrerådet består av foreldrene til alle barna i barnehagen og er foreldrenes eget organ. Foreldrerådet skal fremme fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen skaper et godt barnehagemiljø.

Foreldrerådet skal bli forelagt saker av viktighet for foreldrenes forhold til barnehagen. Styrer og personalet er ikke medlemmer, men kan inviteres.