Kontakt oss Ledige stillinger Min side

Kultur- og frivillighetsprisen - Kultur- og idrettstipend 2022

Ordfører Petter Rukke overrakte prisene under konserten Julestemning ved Skarvet, som var på Geilo kulturhus 22. desember.

KULTUR- OG FRIVILLINGHETSPRISEN 2022 – Ellen Mørk


Hol kommunes kultur og frivillighetspris er en hedersbevisning til personer, grupper eller organisasjoner som har vist en særlig innsats for kulturlivet i Hol.


Ellen Mørk mottok kultur- og frivillighetsprisen 2022 med følgende begrunnelse:

«Ellen Mørk har gjennom sitt virke i utallige lag og organisasjoner, i Hol kommune, vært en foregangsperson for å formidle kulturelle verdier og å engasjere seg selv og andre i kommunens frivillighetsarbeid.
I dag er Ellen Mørk leder av Hol 60+ (pensjonistforeningen i kommunen) som har vel 300 medlemmer og hvor det inviteres til månedlige medlemsmøter, som alle på en eller annen måte har kulturell verdi – musikk – merkedager – seterliv – foredrag osv.

Det arrangeres også turer til nær og fjern, i landet vårt, for kulturelle og geografiske opplevelser, med sterkt sosialt samvær.

Det meste av kulturaktiviteter, utover Kulturskole og kulturseksjonen i kommunen, gjennomføres i all vesentlig frivillig, av enkeltpersoner og forskjellige lag og organisasjoner. Ellen Mørk har på mange måter hatt «en finger» med i de fleste humanitære og kulturelle organisasjoner i kommunen.

Ellen Mørk var også en av støttespillerne ved etablering av Frivilligsentralen og styremedlem i flere år. Hennes innsats for frivilligheten, som de senere år har fått en solid og økende plass i kommunen vår, har vært og er fortsatt av uvurderlig verdi.

Det kan enkelt konkluderes med at Ellen Mørk er et overskuddsmenneske som har gitt mye til kommunen vår.»

Vi gratulerer og takker Ellen hjertelig for sin store innsats og sin varme omtanke for andre!

HOL KOMMUNES KULTURSTIPEND 2022 – Gard Songstad Hella

Hol kommunes kulturstipend skal være en inspirasjon til personer, grupper eller organisasjoner som viser stor fremgang eller nytenkning innenfor kultur.

Begrunnelser:

«Gard, 23 år fra Geilo, fortjener årets kulturstipend 2022 fra Hol kommune. Han er oppvokst på Geilo og studerer for tiden i Kristiansand hvor han tar en Bachelor i utøvende rytmisk musikk med vokal som hovedinstrument. Han har vokst opp med musikk fra morgen, middag og til kvelds som en del av det viktige inntaket av næringsstoffer man trenger for å bygge kropp og
sjel. Han ble introdusert for musikk i de fleste sjangre og visste tidlig at musikk var det han ville drive med.

Hol kommune har hatt et veldig inkluderende og fint kulturskoletilbud hvor de fikk starte band, synge på forskjellige kulturarrangement, julekonserter og delta på UKM. Ett år var han «jurymedlem» på UKM.

Gard gikk på musikklinja på Ringerike VGS, og fortsatte etter videregående på Trøndertun folkehøgskole på musikk og vokallinja. I løpet av denne tiden
medvirket og sang han på en av låtene på musikkalbumet til musikalen Knut og Fjompenissen med låta «Hvis han var folk», av Målfrid Breivik og Arild Jensen.

På Trøndertun Folkehøgskole startet han og noen andre han studerte med bandet «Piknik». De reiste på turne i løpet av det året og varmet blant annet opp for Daniel Kvammen og Maria Mena.

Piknik ble også juryvinner i «Bandwagon» 2019! Låtene som ble skrevet på norsk, ble spilt på flere radiokanaler.

Sommeren 2021 medvirket han med tekst og vokal på låta «Første prioritet» som ble spilt på radio p1 sammen med Oskar A.

Utenom studiene er han engasjert i mange prosjekter, konserter og oppdrag innen kultur, og har også vært med på en del engasjement i musikkmiljøet ellers Hallingdal.

Vokalist, låtskriver og gitarist Gard Sonstad Hella fortjener årets kulturstipend fra Hol kommune fordi han er en flott ambassadør for kulturlivet på Geilo. Han er nyskapende og kreativ og en inspirasjon for barn og ungdom som ønsker å utdanne seg og jobbe innen musikk og kultur. Han er en
kunstner som lever og ånder for musikk og formidling og fortjener nå å bli gjort stas på.»

«Gard er i dag 23 år og studerer tredje året bachelor utøvende musikk ved universitetet i Agder, Kristiansand.


Gard var i en årrekke en målbevisst elev ved Hol kulturskole, der sang, gitar og band var hans hovedsatsing. Deretter gikk veien videre til Hønefoss VGS for å gå musikk, dans og drama-linja. Etter at han gikk ut med toppkarakterer på Hønefoss, kom han inn på studier for utøvende musikk i Kristiansand.

Gard har i tillegg gjort seg bemerket i flere band-prosjekter som f.eks indiebandet "Piknik" og sommerhiten "Første prioritet" med "Oscar A".

Gard er en av de aller største musikalske talentene som Hol kommune har fostret i de siste tjue årene, og derfor en høyst kvalifisert eventuell mottaker av kulturstipendet.»


Kulturstipendet består av et diplom og en sjekk pålydende kr. 10 000,-.

Vi gratulerer Gard med stipendet, og takker for all musikalsk glede han sprer om seg. Lykke til videre med musikken og sangen!

HOL KOMMUNES IDRETTSTIPEND 2022 – Vilja Rejdemo

Hol kommunes idrettsstipend skal være en inspirasjon til personer, grupper eller organisasjoner som viser stor fremgang eller nytenkning innenfor idrett.

Begrunnelse:

«Vilja er en god ambassadør og et godt forbilde for Geilo IL og fotballgruppa. Hun har vært tilknyttet HFK og HFK-akademiet i fire sesonger, og gjort seg bemerket både på treningsfeltet og i kamper. Hun spilte for Geilo IL t.o.m. 2021 sesongen samtidig som hun deltok på aktivitet i regi av HFK.

I Geilo IL har hun bidratt stort både på treninger, kamper og eksempelvis Tine Fotballskole som trener.

Vilja har også vært fast på kretslaget for 2006 årgangen. Hun var også tatt ut til Buskerud Fotballkrets sin toppgruppe, som er en treningsgruppe bestående av de spillerne i kretsen som ansees å ha størst potensial.


Vilja har første halvdel av 2022 sesongen spilt i HFK. Hun etablerte seg raskt på HFK sitt a lag i 3 divisjon. Hun ble kampens Halling to ganger i løpet av vårsesongen. I tillegg har hun også deltatt på Gothia Cup med HFK sitt J-17 lag i sommer.

Samtidig som hun meldte overgang til HFK ved årsskiftet 21-22 startet hun samtidig å hospitere på treninger med rekruttlaget til Hønefoss Ballklubb (HBK). Hun fikk raskt muligheten til å trene med HBK sitt a-lag som spiller i 1 divisjon.


Ved skolestart i år flyttet Vilja til Hønefoss. Hun har gått direkte inn i startellveren til rekruttlaget i 2 divisjon og hun er tatt opp i treningsgruppa til a-laget i 1 divisjon. Hun har også blitt tatt ut i kamptroppen til 1 divisjonlaget. Hun har ikke fått spilletid enda, men det er viktig læring å være med i troppen samt at hun viser at hun er en spiller å satse på.


Vilja er en positiv, dedikert og en spennende spiller. Hun viser at hun har tatt eierskap til egen utvikling. Dette vises ved at hun har reist på treninger nedover Hallingdal og helt til Hønefoss selv om hun har bodd og gått på skole på Geilo.

Vilja viser at hun virkelig vil noe med fotballen, og hun er en person og spiller vi er stolte av i Geilo IL fotball.»


Idrettsstipendet består av et diplom og en sjekk pålydende kr. 10 000,-.

Vi gratulerer Vilja med stipendet, og ønsker henne all lykke til med sin idrett i tiden som kommer!


Gratulasjoner til alle tre!

Prisvinnere 2022.png
Bilde: Ordfører Petter Rukke deler ut kultur- og frivillighetsprisen 2022 til Ellen Mørk, kulturstipend 2022 til Gard Songstad Hella og idrettstipend 2022 til Vilja Rejdemo.

 

Sist endret: 24.03.2023