Hol kommune

Nasjonalparkkommunen

Min side  Kontrast   English    Kart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Testing for korona og luftveisVAKTA


Testing for koronavirus.

Vi følger Folkehelseinstituttet sine retningslinjer for kriterier for testing. Alle med nyoppståtte luftveissymptomer er anbefalt å ta en test. Se  https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing/testkriterier/

Du må ringe Geilo legesenter (32092250) for å avtale tid for testing for koronavirus. Det er testing på alle hverdager. 

Alle får samme oppmøtetidspunkt for testing på luftveisvakta, og må vente i kø utenfor. 

Svaret på koronatesten finner du på Helsenorge.no etter ca 2 dager. Hvis du ikke har bank id og norsk personnummer må du ringe til Geilo legesenter for å få svaret etter ca 2 dager (mandag- fredag). 

På Fhi.no finner du informasjon til deg som har tatt en koronatest: https://www.fhi.no/publ/informasjonsark/til-deg-som-har-tatt-koronatest/

All testing er gratis, men hvis du i tillegg trenger en attest på negativ test koster dette 350 kr.  Denne attesten må fysisk hentes på Geilo legesenter. Det tar ca 2 dager før svaret på testen er klart. Testing for utenlandsreise tilbys kun til fastboende i Hol kommune. 

Hvis du tester positivt på en hjemmetest, skal denne bekreftes med en PCR test på teststasjon. I tillegg skal du komme i kontakt med smittesporingsgruppa i kommunen.

Telefonnummer til smittesporingsgruppa er: 90042882.

Hvis du har spørsmål ift. isolasjon og karantene som nærkontakt kan du ringe smittesporing. 

Kjørebeskrivelse ved testing:

Kjør inn via FV 40, opp på parkeringen ved siden av Geilojordet (ved den store sparken), holde til høyre og stå i kø med bilen på oversiden av legesenteret, til det bli ledig plass utenfor luftveisvakta. Sykepleier gir beskjed når du kan komme inn til testing. Sted for testing kan endre seg, følg derfor beskjed du får pr. telefon med Geilo legesenter / smittesporingsgruppen.

Telefon Geilo legesenter: 32092250

Åpningstider telefon er: mandag til fredag kl 08.00 - 11.45 og 12.30 - 15.00

Luftveisvakta

Luftveisvakta ved Geilo legesenter har samme innkjøring som til Geilo legesenter fra RV 7, adresse Ustedalen 2, men med egen inngang på baksiden, mot RV7. Lenke til kart

Ved legetime på luftveisvakta:

Alle pasienter  ha avtale på forhånd, som gjøres via Geilo legesenter pr. telefon. Det er ikke mulig å bare møte opp. Alle pasienter bes vente i bilen til de blir hentet av sykepleier, ventetid må påberegnes. Du kan bli bedt om å komme på time på luftveisvakta ved andre sykdommer enn koronamistanke. Dette for å unngå smitte til andre pasienter eller ansatte.

Det er parkering utenfor luftveisvakta. Utkjøring fra luftveisvakta er videre forbi legesenteret, gjennom parkeringsplassen på Geilojordet og ut på FV 40. 

Hjemmetester

Vi har begrenset med hjemmetester på lager. Vi kan derfor kun dele ut hjemmetester til bla. nærkontakter som skal teste seg daglig. Dette deles kun ut i forbindelse med PCR testing.