Min side  Kontrast   English    Kart   Nettstedskart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Koronavirus - viktig informasjon

Informasjon oppdateres fortløpende

Folkehelseinstituttet

Helsenorge

Ta koronasjekk
– Sjekk hvilke råd og tiltak som gjelder for deg

Råd til befolkningen - Hold avstand (lagt inn 27.03.20)

Viktig informasjon fra Hol kommune 25.03.2020

Hol kommune viser til pressekonferanse den 24. mars, hvor regjeringen viderefører alle tiltakene som ble iverksatt den 12. mars for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.

Hol kommune ønsker så langt det lar seg gjøre å skape forutsigbarhet i en uforutsigbar tid. Det informeres herved om at kommunens vedtak (fattet den 13.mars) videreføres for samme periode(13.april). Vedtaket er i samsvar med nasjonale føringer. Vi er klar over at dette vil få store konsekvenser for turistnæringen i vår kommune. Begrunnelsen for videreføringen er å hindre tilstrømming til kommunen, fordi vårt helsevesen ikke har kapasitet til å håndtere flere mennesker enn våre innbyggere i forbindelse med denne pandemien.

Vi skulle gjerne sett at Hol kommune kunne ta imot turister og hyttefolk i påsken, men slik blir det dessverre ikke. Vi er alle en del av den nasjonale dugnaden som pågår nå, og må ta vårt ansvar.

Statusmelding fra kommuneoverlegen/ smitteverngruppa 31.03.2020

Det er 242 personer som er testet og av disse har 46 fått påvist koronasmitte. Fire personer er innlagt på Ringerike sykehus og Geilotun.

Geir Strømmen

Kommuneoverlege

Frivillighet (oppdatert 24.03.20)

Statusmelding fra kommuneoverlegen/ smitteverngruppa (oppdatert 31.03.20)

Barnevern (oppdatert 20.03.20)

Har du spørsmål eller trenger du å snakke med noen? (oppdatert 19.03.20)

Ofte stilte spørsmål (oppdateres fortløpende av helsenorge.no)

Vedtak  (oppdatert 31.03.20)

Kommunal informasjon (oppdatert 25.03.20)

Barnehage og skole  (oppdatert 25.03.20)

Digital kultur i Hol  - Se videoklipp med kommuneoverlege og ordfører (oppdatert 29.03.20)

Pressemeldinger (oppdatert 13.03.20)

Til alle eiere av fritidsboliger (oppdatert 25.03.20)

For næringsdrivende (oppdateret 31.03.20)

Helsepersonell - kartlegging av personer (oppdatert 26.03.2020)

Rapporter fra Hol kommune til fylkesmannen (oppdatert 30.03.2020)

Kommunene i Hallingdal har opprettet en egen telefonlinje for spørsmål om Covid-19 (Koronaviruset).

Telefonen er bemannet av helsepersonell, mandag til fredag  09.00-15.00
Direktenummer er 32 08 50 50. Det vil også være et eget tastevalg når du ringer legekontoret ditt. Telefonen er forbeholdt innbyggere i kommunene i Hallingdal.

Nasjonal informasjonstelefon 815 55 015 Åpen hverdager 08.00-18.00. I helg 10.00-16.00.

Dersom du har alvorlige sykdomstegn skal du alltid ringe legevakt 116 117 eller 113.

Koronatelefonen vil kunne besvare spørsmål rundt mulig smitte, karantenespørsmål og spørsmål rundt testing.

Informasjon fra legetjenesten Hol og Geilo (30.03.2020)

Legetjenesten Hol og Geilo ønsker å minne om at til tross for store utfordringer knyttet til koronapandemien, er kontorene åpne på vanlig måte og tar imot henvendelser fra pasienter som har behov for helsehjelp. Kontoret har gode rutiner for å forebygge smitte og er bemannet til å ivareta alle ulike behov for helsehjelp.

Vi ber våre pasienter om følgende:

•             Møt opp alene til timen, pårørende skal verken være med på venterom eller konsultasjon hvis det ikke er helt nødvendig.

•             Møt opp på venterommet til det klokkeslettet du er tildelt time, ikke lenge før.

•             Hvis du har luftveissymptomer eller er i karantene må du ikke møte opp på legesenteret/legekontoret, da MÅ du ringe først.

•             Ring alltid for å avtale time. Dette gjelder også øyeblikkelig hjelp time.

•             Legen kan også tilby videokonsultasjon og telefonkonsultasjon.

Med bakgrunn i situasjonen med Covid-19/koronavirus har Hol kommune etablert kriseledelse.

Alle offentlige tjenester er stengt inntil videre.

Hol kommune v/ smittevernlege følger alle rådene fra Folkehelseinstituttet. Alle våre helsearbeidere er oppdaterte om hvordan de skal forholde seg til koronaviruset.

Information in english