Koronavaksinering

Informasjon oppdatert 14.01.2021

Koronavaksinering

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper.

Kommunen planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på denne nettsiden.

Vi vil informere om hvilke grupper som anbefales vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis.

Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom.

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først:

Her finner du prioriteringsrekkefølgen på hvem som kan få koronavaksine i starten

Mer informasjon om koronavaksine finner du på Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp

14.01.2021  Informasjon til innbyggere i Hol kommune

Hol kommune har mottatt de første dosene med vaksiner og er i gang med vaksineringen. Vaksinen er gratis og frivillig. Du er ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det.

På kort sikt ser det ut til at Hol kommune vil motta et begrenset antall vaksinedoser i uka. På grunn av dette vil personer i følgende prioriterte grupper kontaktes direkte for tilbud om vaksinasjonstid.

1.            Personer fra 85 år og oppover, samt utvalgte helsepersonellgrupper

2.            Personer fra 75 år og oppover

Personer i disse målgruppene blir kontaktet etter at vaksineringen ved bo- og behandlingssentrene er ferdig. Hvor raskt man får tilbud om vaksinering avhenger av hvor mange doser kommunen mottar og hvor fort de kommer.

Hvordan vaksineringsprosessen blir for øvrige målgrupper blir kommunisert fortløpende når vi har oversikt over fremdrift og tilgang på vaksinedoser.

Mer informasjon om koronavaksinen finner du på: www.fhi.no/kvp

For ytterligere spørsmål kontakt servicetorget på 32 09 21 00.

23.12.2020  Status

Nå kommer første vaksinen til Hol. I første omgang får vi 15 vaksinedoser og starter vaksineringen i helseinstitusjonene i uke 1.

23.12.2020  Koronavaksinasjonsprogrammet

Fordeling av vaksiner til kommunene - januar 2021