Hol kommune

Nasjonalparkkommunen

Min side  Kontrast   English    Kart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Digital postkasse

Hol kommune vil at flere skal ta i mot digital post

2 438 innbyggere i Hol kommune har enda ikke tatt i bruk digital postkasse.

Nå starter kommunen en kampanje for å få flere til å ta imot digital post fra kommunen. 

1,7 millioner nordmenn bruker i dag digital postkasse og får dermed post fra kommunen og andre offentlige etater digitalt i stedet for på papir. Men potensialet for bruk av digital post er vesentlig større. I kommunen vår er det 1 363 innbyggere som har tatt i bruk digital postkasse. Det utgjør 35,8 prosent av alle innbyggere over 15 år i kommunen – og det plasserer oss på 10. plass blant kommunene i fylket. 

Gjennomfører kampanje

Vi bruker i dag store ressurser på papirpost. Derfor ble det satt i gang en kampanje for å få flere til å velge bort papir. 

I dag sender vi ut papirbrev i postkassen til 4 520 innbyggere. Det koster minst fjorten kroner per brev. Det høres kanskje ikke så mye ut, men til sammen er dette ressurser og penger vi kunne brukt på noe langt mer nyttig, som for eksempel barnehage, helse eller kulturtilbud. Målet vårt er at flest mulig innbyggere går over til digital postkasse slik at vi sparer disse ressursene og ikke minst miljøet.

Praktisk for innbyggerne

Vi tror også at mange innbyggere vil synes digital postkasse er praktisk: Du unngår unødvendig ventetid, og får mange brev fra det offentlige og det private direkte i den digitale postkassen, uansett hvor du er. Raskt, sikkert og enkelt! 

Skaffer du deg digital postkasse vil du få vedtak om barnehageplass eller skoleplass, vedtak i byggesaker og mange andre typer dokument i den digitale postkassen. Der blir de værende i ditt personlige arkiv ditt så lenge du vil. 

Vi håper mange av innbyggerne som ikke har opprettet digital postkasse kan ta seg bryet med å bruke noen minutter på å gjøre dette. De som trenger hjelp til å opprette digital postkasse, eller har spørsmål om tjenesten, kan kontakte kommunen - vi hjelper gjerne til.

Slik skaffer du deg digital postkasse: Gå inn på norge.no

  • Velg «Digital postkasse»
  • Finn fram den elektroniske ID-en din (e-ID), for eksempel din BankID
  • Velg enten Digipost eller e-Boks

Følg instruksjonene fra e-Boks eller Digipost for å opprette postkasse. 

Her kan du se en film om hvorfor du bør ha digital postkasse

Dersom du allerede har opprettet en digital postkasse, men ikke har tatt den i bruk. Logg deg inn. Kanskje det ligger et brev og venter på deg?

Det er også mulig å reservere seg for de som ikke ønsker å motta posten digitalt.