Kontrast   English    Kart   Nettstedskart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Nytt legevaktnummer

Fra 1. september 2015 ble 116 117 innført som felles legevakts nummer over hele landet. Nummeret fungerer både fra fasttelefon og mobil, og det er gratis. Du vil få svar fra legevakten i det området du oppholder deg.

Det gamle legevaktnummeret 32 09 23 00 vil fremdeles fungere som før.  Dette nummeret kan også brukes hvis en skal ringe Hallingdal legevaktsentral fra et annet sted i landet.

Oppgavefordelingen mellom fastlege og legevakt blir som før.

Legevakten skal bare benyttes til øyeblikkelig hjelp.

Når du trenger legehjelp – hvem skal du ringe til? 

Fastlegen ved lokalt legekontor - i vanlig arbeidstid, også for øyeblikkelig hjelp, Geilo legesenter 32 09 22 50 og Hol legekontor 32 09 22 00. 

Legevakt 116117 – når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente 

113 – når det er akutt og står om liv.

Ring først! Legevakta er åpen heile døgnet.  Når du ringer på forhånd, kan du få råd, tilpassa hjelp og eventuelt avtale med lege.