Kontrast   English    Kart   Nettstedskart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Ekstraordinær båndtvang

Det er fra 24.01.2018 innført ekstraordinær båndtvang i Hol kommune

Den ekstraordinære båndtvangen gjelder under 1000 moh.

I Hol, som i resten av Hallingdal er det svært mye løssnø som følge av flere store snøfall siden jul. Dette gjør forholdene krevende for hjorteviltet, især rådyr, både i forhold til fôrtilgang, men også i forhold til løse hunder.

Viltforvaltningen i kommunene i Hallingdal har sammen blitt enige om å fastsette lokale forskrifter om ekstraordinær båndtvang denne vinteren, med umiddelbar virkning.

Det er satt visse unntaksbestemmelser i forskriften, som er satt til å gjelde i hele kommunen. Det kan gis dispensasjon etter søknad når dispensasjonen antas å ikke medføre ulemper for det viltet vedtaket skal beskytte. På denne måten kan man etter vurdering gi dispensasjon til for eksempel terminfestede fuglehundprøver på fjellet.

Den ekstraordinære båndtvangen gjelder inntil kommunen opphever forskriften, eller til ordinær båndtvang inntrer 1. april 2018.

Les mer om hunder og båndtvangen