Kontrast   English    Kart   Nettstedskart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Digital post

Er du klar til å ta i mot?

Med en digital postkasse får du en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt, slik som brev med vedtak, helseopplysninger eller annen sensitiv informasjon.

Det offentlige kan ikke bruke vanlig e-post til å sende slik informasjon. Det offentlige ønsker at flest mulig oppretter en digital postkasse hos e-Boks eller Postens Digipost.

Hva skjer om du ikke oppretter digital postkasse?

Da vil den digitale posten gå til Altinn. Åpner du ikke brevet i løpet av noen dager, blir det sendt til deg på papir i vanlig post.

Du kan reservere deg

Ønsker du ikke å få post digitalt, kan du reservere deg via reservasjonsregisteret.

Har du aldri registrert mobilnummeret eller e-postadressen din ved innlogging på en offentlig tjeneste via ID-porten, er det ikke nødvendig å reservere seg. Da får du automatisk post på papir.

Du finner mer informasjon om de to alternativene her og hvordan du oppretter digital postkasse.