Kontrast   English    Kart   Nettstedskart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Digital post

Er du klar til å ta i mot?

Med en digital postkasse får du en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt, slik som brev med vedtak, helseopplysninger eller annen sensitiv informasjon.

Det offentlige kan ikke bruke vanlig e-post til å sende slik informasjon. Det offentlige ønsker at flest mulig oppretter en digital postkasse hos e-Boks eller Postens Digipost.

Hva skjer om du ikke oppretter digital postkasse?

Da vil den digitale posten gå til Altinn. Åpner du ikke brevet i løpet av noen dager, blir det sendt til deg på papir i vanlig post.

Du kan reservere deg

Ønsker du ikke å få post digitalt, kan du reservere deg via reservasjonsregisteret.

Har du aldri registrert mobilnummeret eller e-postadressen din ved innlogging på en offentlig tjeneste via ID-porten, er det ikke nødvendig å reservere seg. Da får du automatisk post på papir.

Du finner mer informasjon om de to alternativene her og hvordan du oppretter digital postkasse.

Les og om Statens vegvesen som sender post digitalt