Jåblom   Foto: Magne Ove Furuseth
Jåblom Foto: Magne Ove Furuseth

Velkommen til Geilo nasjonalparklandsby og Hol nasjonalparkkommune!

Hol nasjonalparkkommune skal være det beste vertskap for tilrettelagte natur- og kulturopplevelser!

Nasjonalparkmagasinet

Årets nasjonalparkmagasin kan du lese på nett her. det er dessverre tomt på lager for papirutgaven, men kanskje kan du finne den i diverse butikker, overnattingssteder og andre virksomheter rundt omkring i nasjonalparkkommunen vår. 

Geilo nasjonalparklandsby

Som en naturlig innfallsport til mektige Hallingskarvet og Nord-Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda, ligger Geilo nasjonalparklandsby omlag 794 m.o.h.

Geilo er det største tettstedet i Hol kommune og her bor omtrent halvparten av kommunens 4500 innbyggere.  Geilo ble utpekt som nasjonalparklandsby i 2008 av det som nå heter Miljødirektoratet, og er et av fem tettsteder i Norge som kan smykke seg med denne eksklusive tittelen.  

Hol nasjonalparkkommune

Statusen som nasjonalparkkommune tildeles kommuner som har enten minst 30% eller 300 km2 av arealet vernet som nasjonalpark eller en hel nasjonalpark innenfor kommunegrensene.

Hol kommune er omlag 1858 km2 stort, og 91% av arealet ligger over 900 m.o.h. Rundt 6oo km2 av Hol kommunes areal er vernet, derav rundt 400 km2 som nasjonalpark.

 

Sist publisert
22.10.2014
Publisert av
Line Ramsvik