Foto: Magnus Aasrum
Foto: Magnus Aasrum

Velkommen til Geilo nasjonalparklandsby og Hol nasjonalparkkommune!

Hol nasjonalparkkommune skal være det beste vertskap for tilrettelagte natur- og kulturopplevelser!

Derfor inivterer vi nå til "Vertskapsviku" fra 5.-11. januar!

Les om vertskapsviku og se detaljert program her.

Nasjonalparkmagasinet

Årets nasjonalparkmagasin kan du lese på nett her. Det er dessverre tomt på lager for papirutgaven, men kanskje kan du finne den i diverse butikker, overnattingssteder og andre virksomheter rundt omkring i nasjonalparkkommunen vår. 

Geilo nasjonalparklandsby

Som en naturlig innfallsport til mektige Hallingskarvet og Nord-Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda, ligger Geilo nasjonalparklandsby omlag 794 m.o.h.

Geilo er det største tettstedet i Hol kommune og her bor omtrent halvparten av kommunens 4500 innbyggere.  Geilo ble utpekt som nasjonalparklandsby i 2008 av det som nå heter Miljødirektoratet, og er et av fem tettsteder i Norge som kan smykke seg med denne eksklusive tittelen.  

Hol nasjonalparkkommune

Statusen som nasjonalparkkommune tildeles kommuner som har enten minst 30% eller 300 km2 av arealet vernet som nasjonalpark eller en hel nasjonalpark innenfor kommunegrensene.

Hol kommune er omlag 1858 km2 stort, og 91% av arealet ligger over 900 m.o.h. Rundt 6oo km2 av Hol kommunes areal er vernet, derav rundt 400 km2 som nasjonalpark.

 

Sist publisert
28.11.2014
Publisert av
Line Ramsvik